Οδηγός περιοχής - Δράσεις στην περιοχή
Δράσεις στην περιοχή

Το Πήλιο εκτός από τις πανέμορφες παραλίες στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας, προσφέρεται επίσης και για άλλες καλοκαιρινές δραστηριότητες όπως ψάρεμα, ιστιοπλοία, surfing, καταδύσεις. Είναι ιδανικός τόπος για όσους αγαπούν την περιήγηση. Υπάρχουν αμέτρητα μονοπάτια, καλντερίμια και δρομάκια που, αν τα διασχίσετε, σας βοηθούν να ανακαλύψετε την ομορφιά της φύσης και σας οδηγούν εύκολα στα γειτονικά χωριά.

 

Στο Πήλιο θα βρείτε παλιά παραδοσιακά αρχοντικά, κρυστάλλινες πηγές, πανύψηλα δέντρα, πολλά μουσεία και άλλα αξιοθέατα. Συγκεκριμένα στο Λαύκο Λειτουργεί το Φάμπειο Μουσείο Ζωγραφικής - Γλυπτικής.

Πρέπει να θυμάστε πάντα ότι το Πήλιο μπορεί να σας καταπλήξει προσφέροντάς σας συνεχώς κάτι νέο και μοναδικό σε κάθε γωνιά του.

Ένας ακόμη ενδιαφέρον τρόπος για να εξερευνήσετε τη περιοχή είναι ο γύρος με άλογα. Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, τέτοιες περιηγήσεις διοργανώνονται με επαγγελματίες εκπαιδευτές και οδηγούς.

Τέλος, υπάρχει το γνωστό τραινάκι του Πηλίου, το οποίο σας μεταφέρει σε ένα μαγευτικό ταξίδι με έναν εντελώς ασυνήθιστο τρόπο ο οποίος σήμερα έχει πάψει να υπάρχει διότι έχει αντικατασταθεί από το αυτοκίνητο.

To καλοκαίρι στις παραλίες τις περιοχής υπάρχουν μπαράκια που σας περιμένουν καθώς επίσης και κρουαζιερόπλοια για να σας μεταφέρουν στη γειτονική Σκιάθο.

Το Πήλιο δεν είναι όμορφο όμως μόνο το καλοκαίρι. Τον χειμώνα mountain bike και ατελείωτοι περίπατοι στα γραφικά σοκάκια συντροφιά με την φωτογραφική σας μηχανή θα σας αποζημιώσουν.

Και για τους λάτρεις του σκι, το χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες στο Πήλιο είναι από τα πιο φημισμένα της περιοχής και κατακλύζεται από έλληνες και ξένους επισκέπτες που έρχονται για να απολαύσουν τις χαρές του χιονιού. Οι χιονοπτώσεις αρχίζουν συνήθως τέλος Νοεμβρίου και μπορεί να διαρκέσουν μέχρι το Μάρτιο.

Μονοπάτια

Διαδρομή Πλατανιάς - Προμύρι
Διαδρομή Πλατανιάς - Λάυκος
Διαδρομή Πλατανιάς - Μηλίνα

Follow us
Πού θα μας βρείτε
Site map
Επικοινωνία - Κρατήσεις
Επικοινωνία Φόρμα αίτησης κράτησης
Τελευταία Νέα
 
developed and powered by think.gr