Οδηγός περιοχής - Πλατανιάς
Πλατανιάς

Ο παραθαλάσσιος οικισμός Πλατανιάς βρίσκεται στο Νότιο άκρο του Πηλίου 65 χλμ. Νοτιοανατολικά του Βόλου.

Από την πρώτη στιγμή κατακτά τον επισκέπτη με την ομορφιά του τοπίου του και τη γαλαζοπράσινη θάλασσα να χαϊδεύει τις παραλίες του. Ο Πλατανιάς προσφέρει στους επισκέπτες, την ευκαιρία να αποδράσουν από το θόρυβο και το άγχος της πόλης και χαλαρώνοντας να απολαύσουν την απλόχερη φύση.

Είναι γραφικό ψαροχώρι που αναπτύχθηκε κατά μήκος της παραλίας. Διαθέτει λιμάνι και εκτεταμένη παραλία που προσφέρεται για περίπατο. Έχει επίσης ιχθυόσκαλα και μικρή μαρίνα για κότερα, πολλές ταβέρνες, καφετέριες, ουζερί, καταστήματα και αρκετά καταλύματα. Τόπος όμορφος, περιποιημένος, εξαιρετικά δημοφιλής για το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά του, προσελκύει επισκέπτες χειμώνα - καλοκαίρι.

Από την παραλία του Πλατανιά μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει ένα όμορφο ξημέρωμα, με τον ήλιο να ανατέλλει μέσα από τη θάλασσα ανοιχτά της Σκιάθου. Στο βάθος ακούγεται ο ήχος της ψαρόβαρκας. Αργός και ρυθμικός αν η μηχανή είναι πετρελαίου, πιο τραχύς και νευρικός αν είναι εξωλέμβια. Προβάλλει η ψαρόβαρκα από το λιμάνι και σε δυο λεπτά πλευρίζει στην ακτή. Μαζεύονται όλοι ολόγυρα να χαζέψουν τη ψαριά. Αν η νύχτα ήταν τυχερή, στη ψαριά υπάρχουν λυθρίνια, σαργοί, συναγριδάκια, σκαθάρια ή ακόμα καβούρια και αστακοί. Πάντα όμως θα βρει κανείς σαρδέλες, γαύρο, αθερίνα, σκουμπριά, χταπόδια και σουπιές.

Η πιο κοντινή παραλία στον Πλατανιά είναι το Μικρό στη δυτική πλευρά του οικισμού. Ένα μονοπάτι οδηγεί εκεί τον επισκέπτη μόλις σε 10 με 15 λεπτά. Πρόσβαση στη παραλία προσφέρεται και με καϊκάκια. Το Μικρό είναι μεγάλη παραλία εκπληκτικής ομορφιάς, με πεντακάθαρα νερά και θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον με πυκνή βλάστηση.

Άλλες γνωστές παραλίες της περιοχής ανατολικά του Πλατανιά είναι η Βαμβακιά, η Φτελιά, τα Ραδάκια (η οποία είναι γνωστή για τις φωκιότρυπες), το Καστρί, η Λεπετούς, τα Παλιουράκια, το Βρωμονέρι, το Βλαχόρεμα, η Θεοτόκος, η Λύρη και ο Μουρτιάς. Δυτικά του Πλατανιά ο επισκέπτης θα συναντήσει τις παραλίες Καλοϊδής, Παναγιώτη, Κρυφολυμνιώνας και Χονδρή Άμμος.
Follow us
Πού θα μας βρείτε
Site map
Επικοινωνία - Κρατήσεις
Επικοινωνία Φόρμα αίτησης κράτησης
Τελευταία Νέα
 
developed and powered by think.gr